Bitcoin explodeert, maar houdt de ‘beursfonds hype’ stand? 

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) explodeert letterlijk rondom het nieuws over de potentieel aanstaande spot Bitcoin beursfonds (ETF) van o.a. Blackrock, die de iBTC liet inschrijven bij de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). Dit zou erop lijken dat de goedkeuring aanstaande is. Echter, dat hoeft zeker nog niet het geval te zijn. We kunnen verwachten dat wanneer de spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, die voor alle aanvragen tegelijkertijd gaat zijn. De tijd gaat het ons leren.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Risico op terugval voor bitcoin

Deze enorme hype kan dus ook weer even flink terugvallen. Laten we ook niet vergeten dat er een oorlog is gedeclareerd aan Hamas, door Israël. En dat betekent dat er ook extra spanning is met betrekking tot Iran én dat de olieprijs kan gaan stijgen. Dat laatste heeft een negatief effect op de wereldeconomie.

Stijgt de olieprijs, dan stijgen de brandstofkosten, productiekosten, energiekosten en dus weer een negatief effect op de inflatie, die stijgt dan weer. We zien een goede correlatie ontstaan met deze gebeurtenissen op de beurs, die een dreun kreeg afgelopen week, in tegenstelling tot bitcoin.

Dus: natuurlijk helemaal fantastisch deze pump en tegelijk pak ik nog even een short mee op de korte termijn om mijzelf te wapenen tegen een aanstaande correctie, als mitigerende maatregel.

Advertisement

Analyse van solana (SOL)

In deze video kijk ik op jullie verzoek ook naar de cryptocurrency solana. Deze is na een lange tijd uit een symmetrische driehoek doorgebroken naar boven. Dat is zeker bullish. Ook is het zo dat SOL een ongelimiteerde voorraad van tokens heeft, dat is iets om voor te waken. Voor meer informatie en analyse, bekijk de volledige video op YouTube.

Voor meer informatie, bekijk de video hierboven.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment