Bitcoin ETF’s onderzocht door grote investeringsbank, mogelijke adoptieboost

Petra van der Werf


In januari keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) goed. De beursfondsen waren direct razend populair, maar er waren nog steeds belangrijke spelers die de ETF’s niet bepaald serieus namen. Morgan Stanley weet nog niet helemaal zeker in welk kamp het precies zit, het is namelijk aan het onderzoeken of het de beursproducten aan zal bieden aan klanten.


Neppe crypto wallet blijft chaos zaaien door nalatigheid van Apple

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Morgan Stanley denkt na over bitcoin spot-ETF’s

Dat schrijft CoinDesk op basis van twee van zijn eigen bronnen binnen de sector. Morgan Stanley heeft één van de grootste broker-dealerplatformen ter wereld. Als het de spot-ETF’s aan zou gaan bieden aan klanten, dan zou dat enorm veel nieuw geld van welvarende mensen naar de ETF’s kunnen sturen.

Morgan Stanley heeft meer dan 150 miljard dollar aan activa onder beheer, en staat erom bekend alternatieve investeringen aan te prijzen aan klanten. Zo was het in 2021 de eerste grote Amerikaanse investeringsbank die bitcoin  aanbood aan klanten. Dat deed het via enkele bedrijven buiten de bank zelf. Ook is de investeringsbank al een aantal jaar een bekende investeerder in Grayscale’s GBTC, dat inmiddels is omgezet in een spot ETF.

Financiële wereld gaat overstag over crypto

Weliswaar zijn de ETF’s al beschikbaar voor grote investeerders, maar dat geldt lang niet altijd voor de brokers die geregistreerde investeringsadviseurs gebruiken. Net zoals brokerdiensten voor particuliere beleggers moeten deze bedrijven ervoor kiezen om bepaalde beursproducten aan te bieden. Omdat deze bedrijven erg veel geld van rijke klanten beheren, zijn zij daar een stuk voorzichtiger in.

Zo was JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, lang afwezig op dit vlak. Afgelopen december ging het plotseling overstag, tot grote verbazing van crypto-investeerders. Zij vonden JP Morgan maar hypocriet.

Ook Vanguard, de op één na grootste vermogensbeheerder ter wereld, was niet blij met de spot ETF’s en maakte bekend dat het de nieuwe beursfondsen helemaal niet aan ging bieden. Dat verbaasde crypto-investeerders eveneens, want Vanguard biedt wel beursgenoteerde bitcoin miners aan in beursproducten.


Post Views: 139Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment