Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer

Petra van der Werf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF’s trekken weer geld aan

Een tijdje zagen we eigenlijk alleen maar geld uit de spot ETF’s van bitcoin (BTC) stromen. Door de invloed van de ETF’s op de koers van de koning der cryptocurrencies, zorgde dit ook voor neerwaartse prijsdruk. Gelukkig is er op dit moment weer een kanteling in de instroom richting de ETF’s zichtbaar.

Al zeker 4 dagen achter elkaar was er sprake van een netto-instroom. Investeerders zetten dus weer in op BTC via de Amerikaanse beurs, en dat kan ervoor zorgen dat ook de bitcoin koers weer in een opwaartse trend terecht gaat komen. In de aanloop naar de halving kan dit mogelijk zelfs voor nieuwe prijsrecords gaan zorgen.

Bitcoin gaat naar meer naar de $50.000

Tegelijkertijd zorgt dit hernieuwde positieve sentiment ervoor dat sommige analisten geloven dat een nieuwe all-time high een kwestie van tijd is. Volgens een bepaalde bekende crypto-analist is het zelfs behoorlijk onwaarschijnlijk dat de koers nog terug zal zakken tot rond de $50.000.

Voor BTC hodlers zal dat als goed nieuws in de oren klinken, maar voor mensen die nog van plan waren bij te kopen tijdens een eventuele ‘dip’ is dit mogelijk minder goed nieuws. Wellicht dat een forse dip niet meer gaat komen voordat de bitcoin koers verder omhoog klimt naar niet eerder getoonde hoogtes.


BlackRock CEO ‘zeer bullish’ over Bitcoin met snelst groeiende ETF ooit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin halving komt eraan

Tegelijkertijd staat deze maand ook de langverwachte Bitcoin halving op de agenda. Dit extreem belangrijke evenement is momenteel nog zo’n twee weken van ons verwijderd. Tijdens de BTC halving zal de beloning voor miners halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Dat betekent in het kort dus dat er minder nieuwe bitcoins gemaakt gaan worden.

Dit is voor miners daarom ook een buitengewoon belangrijk moment. Het gaat voor hen moeilijker worden om winstgevend te blijven en daarom is nu al zichtbaar dat verschillende mining bedrijven hard met elkaar de strijd aan gaan. Het wordt een spannende maand voor miners.


Post Views: 242

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment