Bitcoin-ETF’s blijven sterk groeien en bereiken opvallende mijlpaal

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) presteren na een moeilijke maand april de laatste weken weer zeer sterk.

Gisteren konden de Amerikaanse beursfondsen wederom een flinke netto-instroom noteren. Daarmee bereiken de bitcoin-ETF’s zelfs een nieuw record.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF’s bereiken nieuw record en groeien al 18 dagen op rij

De bitcoin-ETF’s zien al sinds 13 mei een netto-instroom en deze week kwamen de bedragen weer hoog binnen. Op dinsdag 4 juni werd zelfs een instroom van 886,6 miljoen dollar behaald, de op een na grootste instroom ooit. Een dag later nam de instroom fors af, maar kwam alsnog relatief hoog uit met 488 miljoen dollar.

Gisteren, op 6 juni, haalden de beursfondsen 217 miljoen dollar op. Dat is weliswaar nog lager, maar het is alsnog ver boven het gemiddelde dat rond de $150 miljoen ligt.

Noemenswaardiger is dat deze instroom de 18e handelsdag op rij markeert dat deze fondsen groeien. Het was nog niet eerder voorgekomen dat de fondsen 18 dagen aan één stuk groeiden. Het vorige record stond op 17 dagen, en is in januari en februari gevestigd. De bitcoin-fondsen zagen in de afgelopen 18 dagen een netto-instroom van bijna 3,9 miljard dollar.

Opvallend is dat gisteren de bitcoin-ETF van Grayscale echter weer een netto-uitstroom zag, namelijk van 37,6 miljoen dollar. De markt had gehoopt dat na enkele positieve dagen, de uitstroom bij Grayscale eindelijk voorbij zou zijn, maar dat is dus nog niet het geval. Ook opvallend is dat gisteren bijna $100 miljoen uit het fonds van Ark Invest stroomde.

Daarentegen zag de ETF van BlackRock een enorme instroom van $349,9 miljoen. BlackRock haalde onlangs Grayscale in als het grootste bitcoin fonds ter wereld. Afgelopen week presteerde ook de ETF van Fidelity sterk, het derde grootste bitcoin-ETF ter wereld.

Bitcoin koers blijft vooralsnog achter

Volgens data van HODL15Capital  beheren de bitcoin-ETF’s nu ongeveer 1,3 miljoen BTC, en dat is meer dan 5% van het totale circulerende aanbod.

Ondanks de positieve ETF-instroom, beweegt echter de bitcoin koers al sinds halverwege maart voornamelijk zijwaarts.

Halverwege maart bereikten de ETF’s een totale instroom van 12 miljard dollar. Inmiddels is dat al ruim 15,5 miljard dollar, maar bitcoin blijft nog stoeien met weerstand.

Dat komt doordat de ETF’s niet de enige factor zijn die de prijs aanstuurt. Toch lijkt de markt momenteel een koersuitbraak te anticiperen.


Post Views: 98

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment