Bitcoin duikt onder $60.000 na Israëlische tegenaanval, maar herstelt

Petra van der Werf


De bitcoin (BTC) koers heeft een volatiele nacht achter de rug. In het holst van de nacht daalde bitcoin zo’n 5% tot onder de $60.000 nadat bekend werd dat Israël een vergeldingsaanval had gelanceerd tegen Iran. In rap tempo schoot de koers vervolgens echter weer hard de lucht in. Het beeld op de cryptomarkt is wisselvallig, met enkele opvallende koersbewegingen.


Crypto radar: Bitcoin zakt onder de $70.000 – markt kleurt rood

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers test belangrijke steunzone

De bitcoin koers klom gisteren gedurende de dag langzaam omhoog en oversteeg aan het einde van de middag zelfs kortstondig de $64.000. Gedurende de avond bewoog de koers zijwaarts om en nabij de $63.500.

Om 02:30 Nederlandse tijd werd gemeld dat verschillende militaire bases en vliegvelden in Iran waren getroffen door Israëlische raketten. Net als afgelopen weekend, toen Iran de aanval opende op Israël, kreeg de koers van bitcoin direct flinke tikken.

In ongeveer twee uur tijd leverde bitcoin meer dan 5% van zijn waarde in. Na een bloederige daling werd rond 04:30 een dieptepunt van zo’n $59.700 bereikt. De koers bleef niet lang onder de $60.000 Een uur later bevond bitcoin zich alweer op $62.000.

De steunzone rond de $60.000 heeft nu voor de zoveelste keer zijn werk verricht. De afgelopen week is BTC al 2 keer eerder opgeveerd vanaf dit cruciale niveau. Indien het steunniveau verloren raakt, zou een verdere daling richting $52.000 op de loer liggen. Mocht BTC zijn herstel voortzetten, is $64.000 de eerstvolgende weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.915 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.284. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,79% in de plus.

Cryptomarkt onzeker, toncoin stijgt 10%

De cryptomarkt in zijn totaliteit kleurt nipt in het groen vandaag. Desalniettemin zijn er ook veel altcoins die in de min staan. Binnen de top 10 cryptomunten zijn naast BTC maar 2 andere stijgers: solana (SOL) en toncoin (TON). Solana staat 2,45% hoger dan 24 uur geleden en toncoin is met een indrukwekkende 10,02% de lucht in geschoten.

De rest kleurt stuk voor stuk minimaal in het rood. Zo is ethereum (ETH) 0,19% gedaald, ripple (XRP) met 1,89% en cardano (ADA) met 1,64%.


Crypto Radar: bitcoin koers daalt tot kritieke zone, markt onzeker

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 444Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment