bitcoin daalt hard tot onder de $45 duizend

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) heeft een fikse daling ingezet en is tot onder de $45 duizend gedaald. De daling lijkt vooralsnog niet te zijn opgehouden. De mogelijkheid bestaat dat het sell the news event waar experts eerder voor waarschuwden, zich laat zien. Dit fenomeen houdt in dat een koers te hard is gestegen in anticipatie voor een gebeurtenis. Wanneer het moment er daadwerkelijk is, daalt de koers juist.


Bitcoin koers stijgt hard en bereikt $49.000 na successtart ETF’s

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de crypto markt

Terwijl bitcoin gisteren nog een hoogtepunt bereikte van $48.500, is de koers vandaag hard gedaald. De munt, die maar liefst 6% in de min staat, wordt momenteel verhandeld voor een waarde van $44.700. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo komt de prijs daarmee uit op €40.500.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,83 biljoen. Dit is een daling van maar liefst 5,2% in de afgelopen 24 uur, met de daling van bitcoin als hoofdoorzaak. Het totale handelsvolume bedraagt $145,4 miljard. Met een marktkapitalisatie van $875 miljard bedraagt bitcoin 47,9% van de crypto markt.

De hardste stijgers, waaronder optimism

De drie hardste stijgers van de afgelopen 24 uur zijn optimism (OP), immutable (IMX) en aptos (APT). IMX en APT zijn met respectievelijk 4,6% en 4,3% gestegen. Optimism spant de kroon met een relatief forse stijging van 8,7%. Over de afgelopen zeven dagen staat optimism maar liefst 19% in de plus. Aptos doet het minder goed, met een daling van 8,6% in een week.

De hardste dalers, waaronder stacks

De drie hardste dalers van de top 50 in de afgelopen 24 uur zijn stacks (STX), kaspa (KAS) en avalanche (AVAX). De drie zijn met respectievelijk 8,0%, 6,7% en 5,6% gedaald. Over de afgelopen week valt de schade echter reuze mee. Kaspa staat nog steeds 7,6% in de plus en stacks en avalanche eveneens, met stijgingen van 2,3% en 4,1%. 

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen, betrof de kritiek op de bitcoin ETF’s. De eerste handelsdag leek ogenschijnlijk zeer goed te gaan, met een volume van $4,6 miljard. 

Het grootste volume hiervan lag bij Grayscale’s Bitcoin Trust, namelijk $2,3 miljard. Dit blijkt echter, tot de teleurstelling van velen, voornamelijk uitstroom te zijn van investeerders die hun geld in het fonds naar goedkopere alternatieven verplaatsen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Post Views: 63Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment