Bitcoin breekt nieuw record, land verbiedt crypto

Petra van der Werf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je meteen bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin mining difficulty naar ATH

We trappen af met een stijging van de zogeheten bitcoin (BTC) mining difficulty. Deze difficulty, zoals de naam al doet vermoeden, is de moeilijkheidsgraad van het minen van nieuwe BTC. Hoe hoger deze difficulty het is, hoe intensiever het is voor miners om succes te behalen.

Een hoge difficulty is goed voor Bitcoin. Het betekent namelijk dat er een grote hoeveelheid rekenkracht aanwezig is in de vorm van hash-rate. Hoe hoger deze rekenkracht, hoe veiliger het netwerk tegelijkertijd is. Elke 2.016 block ongeveer wordt de difficulty automatisch aangepast, en vanochtend werd hij 8% naar boven geschaald.

Honduras gooit crypto in de ban

Tegelijkertijd is er ook minder goed nieuws. De centrale bank van Honduras heeft namelijk bekend gemaakt dat het transacties doen met en het bezitten van cryptocurrencies gaat verbieden. De centrale bank is niet in staat om de veiligheid van crypto-transacties te waarborgen, en daarom is het volgens de instantie beter om over te gaan op een verbod.

Het is een pittige tegenvaller, aangezien een ander land in de buurt, El Salvador, juist gigantisch pro-crypto is. Al was de regering van Honduras al vanaf het begin fel tegen het beleid van pro-bitcoin president Nayib Bukele. Nu is een verbod op crypto dus ook echt werkelijkheid in het land.

Failliet crypto-leenbedrijf betaalt netjes terug

In 2022 ging het grote crypto-leenbedrijf Celsius failliet temidden van grote chaos in de crypto markt. Het was een zware klap, met name voor klanten van Celsius. Mensen die geld op het platform hadden staan konden naar hun centen fluiten.

Ondertussen worden de eerste betalingen aan crediteuren door Celsius afgewikkeld. Volgens gerechtelijke documenten heeft Celsius onlangs ongeveer 20.500 BTC, met een waarde van meer dan $2 miljard, aan crediteuren terugbetaald. Goed nieuws voor alle betrokkenen dus.


Post Views: 104Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment