Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken

Petra van der Werf


Een stijgende koers heeft meestal positieve gevolgen. Zo ook op 21 mei, toen bitcoin (BTC) een snelle stijging doormaakt met als gevolg grote instromen van kapitaal in de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Prijsstijging bitcoin veroorzaakt kapitaalinstroom

Door een snelle prijsstijging van bitcoin in korte tijd, kwam de instroom naar de bitcoin ETF’s ook weer beter op stoom. In de afgelopen week wist de digitale munt namelijk een stijging te behalen van maar liefst 12%. Waar de koers van bitcoin eerst een piek bereikte van 71.600 dollar, zakte deze daarna iets terug richting de 70.000 dollar.

Op dinsdag 21 mei zag de ETF van BlackRock een netto instroom van 290 miljoen dollar. De BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) was hierin veruit de grootste winnaar op die dag. Het totaal van alle netto instroom voor de elf bitcoin ETF’s bedroeg 305,7 miljoen dollar. Zo’n 95% van alle instroom werd dus geregistreerd door BlackRock.

BlackRock nadert Grayscale op lijst grootste bitcoin ETF

Over de afgelopen zes weken noteerde BlackRock regelmatig weinig tot geen instroom in haar ETF. Door de grote stijging lijkt deze trend nu doorbroken. De hoge instroom op één dag is zelfs meer dan wat er in de afgelopen 21 dagen samen naar het fonds stroomde.

Volgens Farside Investors zou er nu, met de laatste instroom erbij, zo’n 16 miljard dollar naar het fonds van BlackRock zijn gegaan. Al valt op de website van de ETF te lezen dat er momenteel 19 miljard dollar aan kapitaal in beheer is.

Hiermee komt de ETF van BlackRock steeds dichterbij die van de absolute leider Grayscale. Volgens hun eigen website zouden zij op dit moment 20 miljard kapitaal beheren.

De ETF van Grayscale had op 21 mei geen uitstroom te noteren. Inmiddels is dit al voor de vijfde dag op rij. In de afgelopen vijf dagen stroomde er in totaal 72,5 miljoen dollar naar het fonds, waardoor er een duidelijke trendbreuk ontstond. Het fonds noteerde eerder namelijk langere periode weinig tot geen instroom.

Niet alle bitcoin ETF’s hebben op 21 mei een positief resultaat kunnen noteren. Zo zagen onder andere de VanEck Bitcoin Trust ETF en de Bitwise Bitcoin ETF een netto uitstroom van respectievelijk 5,9 miljoen en 4,2 miljoen dollar.


Post Views: 78

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment