Bijzondere crypto-oplichting met valse Elon Musk opgerold

Petra van der Werf


Een crypto exchange in Hong Kong heeft geprobeerd om cryptohandelaren te scammen. De exchange verkondigde dat zij samen met Elon Musk een revolutionaire AI-technologie hadden ontwikkeld met verbluffende resultaten. Door zichzelf ook te promoten op nieuwssites en social media hoopte ze dat velen zouden vallen voor hun frauduleuze praktijken.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen

Crypto exchange Quantum AI

De opgerolde crypto exchange claimde een samenwerkingsverband te hebben met de Tesla directeur en tevens dogecoin (DOGE) fanaat. De exchange, genaamd Quantum AI, zou samen met Musk een AI-technologie hebben ontwikkeld voor het handelen in cryptocurrencies.

De Hong Kong Securities and Futures Commission (HKSFC) verdenkt de exchange ervan valse en misleidende informatie te hebben verspreid. Zo zouden zij volgens hen via een nieuwssite hebben geclaimd dat handelaren, die gebruik maakten van de technologie, ongelooflijke winsten hadden gerealiseerd. Met deze belofte probeerde ze steeds meer mensen over te halen om de zogenaamde technologie te gaan gebruiken.

Volgens het lokale mediakanaal Jinse, zou de HKSFC de Hongkongse politie hebben gevraagd om de website van Quantum AI te blokkeren. Ook verzochten zij alle sociale media, die gelinkt waren aan de exchange, offline te halen.

Hong Kong stopt met vergunningen crypto exchanges

In totaal hebben 23 crypto exchanges een vergunning aangevraagd in Hong Kong. Echter heeft de HKSFC in februari besloten om te stoppen met het verlenen van deze vergunningen. Als gevolg hiervan werden alle exchanges zonder vergunning gevraagd hun activiteiten voor eind mei te staken.

De strijd tegen crypto exchanges zonder vergunning gaat op volle sterkte door. In de tussentijd hebben de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) en de centrale bank van Hong Kong aangekondigd dat zij een samenwerking aan zijn gegaan met lokale bedrijven als HSBC en HashKey. Zij willen mogelijkheden verkennen voor het tokeniseren van bezittingen.

Russische crypto-investeerders bezetten kantoor crypto exchange, krijgen chocola

Russische crypto-investeerders bezetten kantoor crypto exchange, krijgen chocola

Verkenning mogelijkheden tokenisatie

Vervolgens heeft de HKMA op 7 mei laten weten dat er zelfs een speciale community is opgezet, waarin vertegenwoordigers uit de industrie en toezichthouders bij elkaar worden gezet om standaarden voor tokenisatie op te stellen.

De banken en financiële instituten in Hong Kong gebruiken al een speciale vorm van digitaal geld, genaamd wholesale central bank digital currencies (wCBDCs). Het initiatief om de commissie op te zetten zou ook tot doel hebben om deze branche te ondersteunen en te promoten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment