Beursgenoteerd zorgbedrijf koopt bitcoin, aandelen schieten hard omhoog

Petra van der Werf


De grootste cryptomunt bitcoin (BTC) lijkt langzaamaan steeds meer terrein te winnen bij bedrijven. Zo zijn er al meerdere beursgenoteerde bedrijven die hebben geïnvesteerd in de digitale munt. Deze week kwam daar weer een nieuwe investeerder bij. Het medische bedrijf Semler Scientific heeft besloten om flink te investeren in bitcoin ter bescherming van haar reserves.

Bitcoin fondsen bereiken verbluffende mijlpaal van 1 miljoen BTC

Bitcoin fondsen bereiken verbluffende mijlpaal van 1 miljoen BTC

581 bitcoins gekocht

De ontwikkelaar van medische instrumenten, Semler Scientific, heeft afgelopen dinsdag aangekondigd bitcoins te hebben gekocht. De directie van het Amerikaanse bedrijf noemt bitcoin de belangrijkste valuta voor haar financiële reserves. Voor zo’n 40 miljoen dollar kocht het bedrijf 581 BTC.

Door de mededeling schoot de aandelenkoers van het bedrijf de lucht in. Volgens de website van Yahoo Finance sloot de koers op vrijdag nog op 23,32 dollar. Maar na het naar buiten brengen van het Bitcoin nieuws steeg de koers naar 29,50 dollar. Een stijging van maar liefst 27%. Door de opwaartse beweging steeg het marktkapitaal ook tot net over de 200 miljoen dollar.

Semler Scientific zal blijven investeren

Semler Scientific deelde het nieuws via een officiële verklaring van de directeur van het bedrijf, Eric Semler. In de verklaring liet Semler weten dat zij bitcoin zien als een betrouwbaar middel om de waarde van hun reserves te behouden. Hun bitcoin-strategie en de aankoop van de munt onderschrijven deze mening.

“Bitcoin heeft unieke kenmerken, zoals schaarste en een beperkte hoeveelheid, waardoor het kan functioneren als een redelijke tegenhanger voor inflatie en een veilige haven is in tijden van wereldwijde instabiliteit,” aldus Semler.

Afsluitend liet de directeur weten dat het bedrijf haar winsten en reserves zal blijven investeren in de digitale munt, omdat zij dit beschouwen als hun primaire middel voor hun reserves.

Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

Meer bedrijven investering in bitcoin

Steeds vaker lijken bedrijven te kiezen voor cryptocurrencies zoals bitcoin om hun reserves te beschermen. De argumenten van Semler Scientific zijn vergelijkbaar met die van andere bedrijven. Ze willen zich wapenen tegen een stijgende inflatie en een toenemende instabiliteit in de wereld. Een bekend voorbeeld van een ander bedrijf, die als eerste koos voor een investering in bitcoin was Microstrategy. Het bedrijf van Michael Saylor heeft inmiddels vele miljarden in de digitale munt zitten.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment