Beroemde bitcoin investeerder deelt wanneer koers zijn piek kan bereiken

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) gaat verschrikkelijk hard en kwam eerder vandaag op sommige exchanges zelfs in de buurt van $58.000. Met deze ongekende opmars worden de BTC prijsverwachtingen voor deze bullrun links en rechts bijgesteld. Zo ook door de bekende investeerder Peter Brandt. Waar hij eerst nog een piek van $120.000 verwachtte, denkt hij nu dat de bitcoin koers nog een stuk hoger zal gaan.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin naar $200.000

Het nieuwe prijsdoel van Brandt voor bitcoin is nu $200.000 per BTC. Dit meldt hij via X. De reden hiervoor is het feit dat bitcoin zojuist een diagonale weerstandslijn heeft doorbroken die de afgelopen 15 maanden een sterke barrière was.

“Met de opmars boven het 15-maandelijkse prijskanaal, is het doelwit voor de bullmarkt cycle die zal eindigen in augustus/september 2025 verhoogd van $120.000 naar $200.000,” 

Aldus Brandt, die aangeeft dit standpunt te behouden zolang de bitcoin koers boven de lows van vorige week blijft. Dit niveau ligt rond $50.500.

Is het optimisme terecht?

Al met al is de markt in tijden niet zo bullish geweest. Dit is echter geen garantie voor een prijsstijging. Op pieken is het optimisme en de hebzucht namelijk altijd het grootst. Denk maar eens aan de piek van november 2021. De bitcoin koers bedroeg toen $69.000 maar iedereen riep om hogere koersen.

Er is dus ten alle tijden voorzichtigheid geboden. Maar toch is er vandaag de dag reden tot optimisme. Een van deze redenen is de bitcoin halving die in het verschiet ligt. Over anderhalve maand halveren de beloningen voor bitcoin miners. Historisch gezien trapt de halving de bitcoin bullrun af. Op basis van de laatste weken mogen we echter stellen dat de BTC koers voor lijkt te liggen op schema.

Deze koers kracht lijkt te maken te hebben met de immense vraag die de Amerikaanse bitcoin ETF’s teweeg hebben gebracht. De verwachting is dat ook na de halving de vraag naar BTC vanuit de ETF’s rustig door zal gaan.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment