Argentinië en El Salvador gaan samenwerken aan bitcoin-adoptie

Petra van der Werf


El Salvador was het eerste land ter wereld dat bitcoin (BTC) accepteerde als wettig betaalmiddel. Nu lijkt de Argentijnse regering het land te willen volgen en besloten toezichthouders van beide landen samen een vergadering te houden.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Argentinië vergadert met Bitcoinland El Salvador

Sinds de komst van de BTC vriendelijke politicus Javier Milei als president van Argentinië eind 2023 zit het land heel anders in de wedstrijd. Onder zijn bewind is de Nationale Commissie voor Waarden (CNV) van Argentinië een ontmoeting aangegaan met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador. Het doel was om te leren van de ervaring van El Salvador met de adoptie van BTC en andere cryptocurrency activiteiten.

De ambtenaren wisselden benaderingen en concepten uit over het gebruik van cryptocurrency in de wereldeconomie, met een specifieke focus op het bitcoin beleid van El Salvador. Het CNV van Argentinië benadrukte de cruciale rol van El Salvador’s expertise in de crypto industrie. Daarnaast zien ze het belang van de inzichten van El Salvador en stelde ze voor om een samenwerking te verkennen.

Argentinië heeft al grote stappen gezet onder leiding van president Milei. Het land heeft aanpassingen gemaakt in de regulering van de lokale crypto markt. Dit heeft het onder andere gedaan door in april registratie-eisen voor crypto bedrijven in te voeren.

BTC minen met vulkaan

El Salvador is verrassend creatief in zijn manieren om aan bitcoins te komen. Zo heeft het de hitte van de Tecapa vulkaan ingezet, door middel van een geothermische installatie, om mee te minen.

Deze innovatieve benadering heeft sinds de ingebruikname geleid tot de productie van 474 aan BTC, met een huidige waarde van bijna $30 miljoen. El Salvador bezit nu in totaal 5.750 bitcoin, ter waarde van $354 miljoen, waarmee het een voorloper is in het gebruik van duurzame energie voor cryptocurrency.

Ondanks internationale kritiek, waaronder van de Wereldbank en Greenpeace, blijft president Nayib Bukele vastberaden in zijn Bitcoin strategie, gesteund door groeiende nationale steun.


Post Views: 58

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment