Anneke trekt stekker uit MAFS-huwelijk met Dirk: ‘Experts hebben het niet goed gezien’

Petra van der WerfOp papier zijn Anneke en Dirk een sterke match en tijdens de eerste ontmoeting lijkt het liefde op het eerste gezicht te zijn. Al snel slaat de twijfel bij Anneke toe. Zij ziet op de eerste dag van hun huwelijksreis al geen heil meer in het huwelijk en deelt met Dirk haar twijfels. Het nieuws van Anneke slaat in als een bom bij Dirk. Ze lassen een pauze in en slapen allebei op een aparte kamer tijdens de resterende dagen van de huwelijksreis. 

Na een goede nacht geslapen te hebben, besluit het koppel om opnieuw het gesprek met elkaar aan te gaan. Anneke staat alleen anders in de wedstrijd dan Dirk. “Ik wil hem graag duidelijk maken dat er tussen ons geen romantische match is.” Dirk wil zijn vrouw nog wel een kans geven. “Het liefst wil ik getrouwd blijven.”

In de tuin van het hotel begroet het getrouwde stel elkaar afstandelijk. “Wat zie je er mooi uit”, probeert Dirk het ijs te breken. Anneke bedankt haar man en vraagt hoe het met hem gaat. Dirk geeft aan dat hij ‘in balans is’ en het experiment wil voortzetten. Anneke denkt daar anders over: “Ik wil mijn excuses aanbieden dat ik ‘ja’ heb gezegd. Ik had het niet moeten doen.” 

Dirk begrijpt dat Anneke door de hectische trouwdag niet goed ‘in balans’ is geweest. Hier stoort Anneke zich aan. Ze geeft aan nooit uit balans te zijn geweest. “Is er dan wel ruimte om elkaar terug te vinden?” vraagt Dirk voorzichtig. Met enige aarzeling in haar stem zegt Anneke dat dit afhangt van het gesprek. 

Het gezellige feest, de lyrische dierbaren en de entourage zijn Anneke’s redenen dat ze geen ‘nee’ heeft gezegd tegen Dirk bij het altaar. “Ik ben eigenlijk wel teleurgesteld”, is Dirks reactie op het verhaal van zijn vrouw. Met het volle vertrouwen in de wetenschap is hij dit avontuur aangegaan. “Ik denk dat ze het niet goed hebben gezien”, oordeelt Anneke over het werk van de experts. Zij kan maar niet begrijpen dat ze aan Dirk is gekoppeld door het programma. 

De emoties lopen hoog op en de gemoedelijkheid is verdwenen. Anneke wil de stekker uit het huwelijk trekken. “Dan heb ik geen zin meer om energie in de relatie te steken”, reageert Dirk verbitterd.

Anneke’s doen en laten zijn voor Dirk de doorslag dat ook hij niet verder wil met huwelijk. “Ik wil je ook niet zien op het koppelsweekend”, benadrukt Dirk. Anneke stemt verbitterd in, ook zij wil Dirk niet meer onder ogen komen. 

Bij het afscheid wil Dirk haar nog een advies geven, maar daar zit Anneke niet op te wachten. Deze zoveelste afwijzing is voor Dirk de druppel. “Ik ga nu afscheid van je nemen”, zegt hij resoluut. Hij staat op en laat zijn vrouw alleen achter. 

Dirk blikt vol ongeloof terug op het gesprek. Volgens hem heeft dramaqueen Anneke niks geleerd. “Ze blijft vastzitten aan haar wensenpakket.” Helaas is er geen opening voor Dirk gekomen om te investeren in de relatie. Deze harde werkelijkheid emotioneert hem. “Ik heb echt geen zin meer om hier woorden aan vuil te maken.”

Dirk en Anneke hebben niet de liefde bij elkaar gevonden. Lukt het de overige koppels wel? Je ziet Married at First Sight iedere dinsdag en woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Vooruitkijken kan bij Videoland.

 

 

In Breaking The Ice blikken oud-kandidaten van Married at First Sight terug op hun deelname aan de RTL-datingshow, waarbij ze trouwen met een volslagen vreemde. Dit keer ontmoeten Loes en Wichian elkaar opnieuw, die in het achtste seizoen elkaar ontmoetten, elkaar het jawoord geven, maar ook weer zijn gescheiden. Ze blikken samen terug op de periode waarin ze man en vrouw waren én stellen elkaar misschien wel de belangrijkste vraag: zijn ze momenteel gelukkig in de liefde?Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment