Amerikaanse verkiezingen kunnen crypto met $20 biljoen laten groeien

Petra van der Werf


Eén van de grote belemmeringen waar de crypto-industrie mee kampt, is het beleid van sommige overheden. Zo is de Amerikaanse overheid al een aantal jaar erg streng voor de sector. Dit jaar vinden de presidentsverkiezingen voor de Verenigde Staten plaats, en dit zou een hoop op een positieve manier kunnen veranderen. Een nieuwe regering zou 20 biljoen dollar aan nieuw geld naar de crypto-industrie kunnen sturen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

‘Markt let niet op politiek’

Dat verklaart Bitwise’ chief investment officer (CIO), Matt Hougan in een blogartikel. Bitwise is één van de uitgevers van een spot-ETF voor bitcoin (BTC). Volgens de topman hebben maar weinig mensen buiten de crypto-sector door dat de houding van Washington omtrent crypto langzaam maar zeker verandert.

Op het moment weet de markt nog niet zeker op welke manier de overheid crypto zal reguleren. Hougan zegt dat de markt bitcoin daardoor nog steeds onderwaardeert. Met name financieel adviseurs uit de Verenigde Staten zouden een hoop positiefs teweeg kunnen brengen. Zij beheren namelijk 20 biljoen (!) dollar. Ondertussen heeft bitcoin een marktwaarde van ‘slechts’ 1,4 biljoen dollar, en alle cryptocurrencies bij elkaar ongeveer 2,6 biljoen dollar.

Volgens de CIO ging Biden te ver door een belangrijke wetgeving tegen te houden. Hierdoor kan de SEC veel macht behouden, wat financiële innovatie zou remmen. Dit heeft een race voor pro-crypto-regels ontketent in de verkiezingen, concludeert de topman. Maar financieel adviseurs hebben dit nog niet door, denkt Hougan. Het valt hem op dat mensen niet opletten als hij spreekt op conferenties over de politieke ontwikkelingen.

Crypto bullmarkt in aantocht?

Hougan is niet de enige die opvallend bullish is op crypto. Volgens de bekende analist Peter Brandt kan de koers de komende maanden al stijgen tot meer dan 200.000 dollar. Althans, daarvoor gaan we uit van een gelijk gebleven goudprijs. 1 BTC zou namelijk net zoveel waard kunnen worden als 3 kilogram goud.

Ondertussen zijn de meeste beursfondsen voor cryptocurrencies in mei enorm gegroeid. Dat lijkt te zijn gekomen doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum (ETH) heeft goedgekeurd.


Post Views: 459

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment