Altcoins zullen bodem bereiken begin van de zomer voor bull-run begint

Petra van der Werf


Na een aanzienlijke rally, waarin bitcoin (BTC) het voortouw nam, is de markt inmiddels afgekoeld. Volgens verschillende markt analisten is dit echter een goed teken, en staan de gigantische altcoin rallies nog op ons te wachten.

De koers van altcoins is historisch gezien sterk verbonden met die van bitcoin. Een analist van Nansen benadrukt dat een bull run voor altcoins een opwaartse uitbraak van BTC vereist, gezien altcoins over het algemeen beter presteren wanneer het marktsentiment zeer bullish is.

Na een significante piek in Bitcoin’s waarde komt het vaak voor dat investeerders hun winsten diversifiëren door te investeren in altcoins. Dit zou kunnen leiden tot een toename in de vraag en waarde van veel kleine munten.

De huidige marktontwikkelingen suggereren dat er een mogelijk altcoin-seizoen in het verschiet ligt, wat nieuwe kansen kan bieden voor investeerders die op zoek zijn naar potentieel ondergewaardeerde assets.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Historische cyclus

De bekende crypto analist Rekt Capital heeft zijn eigen cyclische altcoin grafiek die naar zijn mening “perfect volgens plan gaat”. Waar we al een lokale bodem in februari zagen, laat zijn grafiek zien dat we in de zomer, rond juni, een bodem van de markt kunnen ondervinden.

Vervolgens zouden we een piek moeten bereiken richting juli en augustus, om daarna weer te dalen en een nieuwe piek te bereiken rond oktober.

Bearish sentiment

Tekenen van een kortetermijn negatief sentiment zijn onder andere zichtbaar in de verminderde instroom van kapitaal in bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten en Hong Kong. Dit wijst op een mogelijk aanhoudend gedempt marktsentiment en suggereert dat de markt verder zal dalen, tot een bodem is bereikt.

Druk op miners

Ook zien we dat de halving heeft geleid tot een significante afname van de dagelijkse inkomsten van miners, die nu het laagste punt in lange tijd bereiken. Vóór de halvering ontvingen miners ongeveer 6 miljoen dollar per dag, maar na de halvering is dit gedaald tot 3 miljoen.

Miners met hogere operationele kosten kunnen het moeilijk vinden om winstgevend te blijven, wat hen kan dwingen om hun geminede bitcoins te verkopen om operationele kosten en investeringen te dekken. Deze toegenomen verkoopdruk kan de marktprijzen van BTC negatief beïnvloeden, en zorgen voor een lagere bodem.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment