Ali B hoort vandaag strafeis in zedenzaak

Petra van der WerfOp de eerste dag van het proces werden gisteren meerdere verklaringen voorgelezen, waaronder een verklaring van Ellen ten Damme. Daarin vertelde de zangeres over een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden in 2014 tijdens opnames voor het programma Ali B en de Muziekkaravaan. “Het gedrag waarvan ik en andere vrouwen slachtoffer werden, moet stoppen”, zei de zangeres via haar advocaat.

Vermeend slachtoffer Jill Helena las als enige zelf haar verklaring voor. Ze zei onder meer dat Ali B ‘geen nee’ zou dulden en dat ze hoopt dat zijn gedrag stopt.

De rapper kwam gisteren uitgebreid aan het woord en ontkende soms geëmotioneerd de beschuldigingen tegen hem. Tijdens de zaak bleek dat Ali B is afgeluisterd tijdens het onderzoek van de zedenpolitie. De politie luisterde mee met gesprekken die de rapper voerde met zijn vrouw waarin hij haar tekst en uitleg moest geven over buitenechtelijke affaires. 

De rechter citeerde uit de afgeluisterde gesprekken tijdens het bespreken van de aangifte van een anonieme vrouw die zegt verkracht en aangerand te zijn door de artiest tijdens een schrijverskamp in een huis in Heiloo. Ali B voerde hierover gesprekken met zijn echtgenote rond de uitzending van het onlineprogramma BOOS over de vermeende wantoestanden bij The Voice of Holland, waarin de rapper werd genoemd.

Aanranding

De artiest zou tijdens het schrijverskamp in augustus 2018 zijn hand in de legging van de vrouw hebben gestoken en over haar onderbroek zou hebben gewreven, wat ten laste is gelegd als aanranding. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met een andere artiest, Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht.

B. ontkent zowel de aanranding als de verkrachting in Heiloo. Hij zegt dat het niet gebeurd is. B. wees de rechter er ook op dat de vrouw “aan iedereen iets anders heeft verteld.”

Ruzie

Wel erkent hij dat hij zich herinnert dat hij ruzie kreeg met de vrouw in zijn eigen slaapkamer, waar ze bezig was met Ronnie Flex, omdat ze hem woorden als ‘opdonderen’ toesnauwde. “Dit vond ik erg disrespectvol.”

Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk aan het einde van de eerste dag met een strafeis komen, maar omdat de zaak langer duurde dan gepland komt de strafeis vandaag.

Vandaag houden ook de advocaten van Ali B hun pleidooi. Tot slot krijgt Ali Bouali, zoals de artiest echt heet, het laatste woord.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment