Aanvoerder Nuytinck ziet dat NEC serieus genomen wordt voor finale

Petra van der WerfNEC reist zondag met vertrouwen af richting De Kuip voor de bekerfinale tegen Feyenoord. De Nijmegenaren hebben in de Eredivisie een reeks goede resultaten behaald tegen topploegen en koploper PSV zelfs de enige nederlaag van het seizoen bezorgd. “Veel mensen zien nu dat we een club zijn die je serieus moet nemen”, zei aanvoerder Bram Nuytinck tijdens de persconferentie twee dagen voor de finale.

NEC won eind maart met 3-1 van PSV, terwijl eerder ook FC Twente en AZ werden verslagen en er gelijk werd gespeeld tegen Ajax en Feyenoord. “Dat geeft vertrouwen”, wist Nuytinck. “De sfeer in de groep is goed en iedereen heeft er zin in. Wij blijven er wel rustig onder en we werken op onze eigen manier richting de finale.”

Voor Nuytinck is de bekerfinale met NEC bijzonder. De 33-jarige verdediger keerde vorig jaar terug bij de club waar hij in de jeugd speelde en zijn carrière begon. Tussen de twee periodes door speelde hij voor Anderlecht, Udinese en Sampdoria.

“Ik heb ook Champions League-wedstrijden gespeeld en gespeeld om het kampioenschap met Anderlecht, die wedstrijden zijn denk ik vergelijkbaar. Maar dat het nu met NEC is, maakt het wel extra speciaal”, aldus Nuytinck, die heeft gezien dat de stemming in Nijmegen ook uitstekend is. “De supporters zijn al heel lang bezig met de finale, dat begon al meteen na de halve finale. Voor een club als NEC is dit gigantisch.”

De bekerfinale tussen Feyenoord en NEC begint zondag om 18.00 uur in De Kuip.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment